Η Ελλάδα και τα προβλήματα των πολιτών της.

Ζώντας τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα, προσπαθώ ακόμα να καταλάβω πως μπορεί μια οικογένεια να κάνει έναν προγραμματισμό (π.χ.) τριετίας ή ακόμα καλύτερα μακροπρόθεσμο με στόχο την βελτιστοποίηση της δυναμικής και της ποιότητας ζωής της εκάστοτε οικογένειας. Δηλαδή προσπαθώ να καταλάβω με ποιόν τρόπο θα μπορέσει να κάνει κάποια σχέδια σχετικά με τον τρόπο που θα κινηθεί σε βασικούς τομείς όπως:

  • Παιδεία
  • Κατοικία
  • Μετακίνηση
  • Σύνταξη

Προσπαθώ λοιπόν να βγάλω κάποιο συμπέρασμα για το πως πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιος όλα αυτά τα θέματα και αδυνατώ πλήρως!  Η αδυναμία σε ένα τέτοιο εγχείρημα οφείλεται βέβαια κατα 99% στο “ανύπαρκτο” πλαίσιο που λειτουργεί το Κράτος. Και δεν αναφέρομαι βέβαια στην παρούσα κυβέρνηση γιατί αν και η κατάσταση επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο, και οι προηγούμενες κυβερνήσεις λειτουργούσαν με το ίδιο μοντέλο. Διαχειριζόμαστε τα πάντα ad hoc χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο (βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο) και βέβαια χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη πρόνοια!.

Μπορεί κάποιος (οποιοσδήποτε) να μου πεί ποιο θα είναι το φορολογικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα πρέπει ο Πολίτης της χώρας αυτής να λειτουργήσει, όχι σε δύο ή τρία χρόνια, αλλά μέσα στο επόμενο έτος; Όχι βέβαια. Μέσα στο 2009 διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας χωρίς να γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει ο κάθε Υπουργός και η όποια Κυβέρνηση το 2010!  Τ Ρ Α Γ Ι Κ Ο!

Κύριοι και Κυρίες, αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί έτσι. Το σύστημα είναι έτοιμο προς κατάρευση και δυστυχώς μόνο μια ριζοσπαστική αλλαγή μπορεί να σώσει την κατάσταση εαν δεν είναι ήδη αργά!.

Μιλώντας βέβαια για ριζοσπαστική αλλαγή, δεν αναφέρομαι στους Οικολόγους Πράσινους κ.λ.π. οι οποίοι με απαγοήτευσαν πλήρως όταν τους τέθηκαν κάποιες βασικότατες ερωτήσεις απο τον Λ. Λαζόπουλο χθές το βράδυ και όπου οι απαντήσεις ήταν απο αόριστες έως ανόητες. Πως μπορεί ένα κόμα να διεκδικεί την ψήφο του Λαού όταν αγνοεί παντελώς τι γίνεται γύρω του; Οι πράσινες ανησυχίες είναι σωστές και πρέπει να γίνουν συνήδηση όλων μας όμως δεν φτάνουν για να διοικήσουν ενα Κράτος.

Η Ελλάδα ζητά βοήθεια. Ελπίζω να βρεθεί αυτός/η που θα έχει την ικανότητα,  το κουράγιο, το σθένος, την αξιοπρέπεια και το ήθος για να μας βγάλει απο αυτό το Πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s