Ελλάδα – είναι ακόμα ωραία

Πέρασα ένα υπέροχο Σαββατο-Κύριακο με την οικογενειά μου στον Βόλο. Η Μακρυνίτσα και η Πορταριά είναι πραγματικά όμορφα χωριά και αντιστέκονται πολύ καλά στον χρόνο.

Ξεκινήσαμε με μια καταπράσινη διαδρομή απο την πόλη του Βόλου προς την Μακρυνίτσα. Ευτυχώς για όλους μας, η αλοίωση της περιοχής (απο π.χ. 15 χρόνια πριν) είναι φανερή παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι όμορφη και να σε ενθουσιάζει.
Στον δρόμο μας συναντήσαμε μια συμπαθέστατη κυρία η οποία πουλούσε βότανα κάθε λογής και η οποία μας πληροφόρησε οτι στην περιοχή τους, πριν απο δέκα χρόνια, υπήρχαν περίπου 2,500 διαφορετικά είδη βοτάνων τα οποία είναι και καταγεγραμμένα. Σήμερα υπάρχουν το πολύ 1,000 είδη εκ των οποίων τα περισσότερα τείνουν προς εξαφάνιση. Η ίδια και η οικογένειά της μαζεύουν το πολύ 50 διαφορετικά είδη απο την γύρω περιοχή.
Στην Μακρυνίτσα φάγαμε σε ένα απο τα πιο ωραία μέρη. Θέα εκπληκτική, φαγητό εξαιρετικό, περιβάλλον εξωπραγματικό για έναν Αθηναίο…

Σ.Σ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την δήλωση που μου είχε κάνει πριν απο 18 χρόνια ένας Δανός φίλος μου (Lennart H.) ο οποίος εργαζόταν για μια απο τις μεγαλυτερες εταιρείες τουρισμού και ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την δημιουργία τουριστικών “στόχων” για την Ελλάδα και όχι μόνον: Βασίλη, όταν εγώ και η ομάδα μου επισκεφθήκαμε τον Βόλο και τα χωριά που ήταν σκαρφαλωμένα στις ορεινές πλαγιές του, είπαμε “έχουμε αρκετό υλικό για την δημιουργία εκατοντάδων “destinations” στην Ελλάδα. Απο νησιά μέχρι ορεινά υπέροχα χωριά, απο τους αμέτρητους ναούς μέχρι την Ακρόπολη. Αλλά όλοι μας είπαμε οτι θα αφήσουμε την περιοχή του Βόλου ήσυχη. Ας μείνει αγνή, όσο μπορεί…

Όπερ και εγένετο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s